sâmbătă, 3 aprilie 2010

Plecarea in vacanta

Vineri, 3 aprilie

M-am trezit cu examenul luat, cu 15 credite din 30 necesare, cu un concert la care am fost si la care sincer nu credeam ca o sa ajung, dar la care voiam din tot sufletul sa merg inca de cand am ajuns in dk si am aflat ca va fi. Totul era frumos, soare si caldut. Cred ca stabilisem din ziua anterioara cu Andrea ca vom merge sa vedem sirena. Eram in Copenhaga de 2 luni deja si nu vizitasem mai nimic. Decat ce vazusem din autobuz si de pe bicicleta. Seara la 10 aveam plecarea spre excursia de 5 zile spre Stockholm si Tallinn cu rusoaica Natalia si italianca Benedetta.
Pe la pranz am pornit spre centru sa ma intalnesc cu elvetianca. Ma opresc sa imi scot niste bani, aveam nevoie sa imi platesc chiria. Nu iese niciun ban. Mai incerc o data, zice ceva cu pinkode. In daneza. Incep sa ma panichez. Mai incerc. Nimic. Sun acasa, pe frate. De pe numarul danez nu stiu cum se face, dar numai pe frate puteam sa il sun din toti cei de acasa. Suna la banca. Bagasem cu cateva zile in urma de 3 ori codul gresit. Si il blocasera. Pe moment, atunci am fost convinsa ca cer eu o suma prea mare si nu au...sau sa ceva. Nu m-am stresat, ca aveam examenul pe cap. Acum deja era altceva. In cateva ore plecam in alta tara, trebuie sa imi platesc si chiria si eu aveam cardul blocat. O sun pe Andrea, reusesc sa ma intalnesc cu ea, ii explic situatia si ramane ca ne vedem altadata.
Ajung acasa si sun la relatii clienti acasa in Ro. Ii zic tipei ce am facut si ma salveaza. Nu puteam scoate bani de la bancomat, dar puteam transfera bani pe celalalt card, ala in lei. Incep sa ma linistesc. Transfer tot si ma apuc de gandit ce le zic lui Jens si Katja. Ma duc, bat la usa, nimeni. Le fac bilet si le explic situatia. Era deja seara, incep sa ma pregatesc, lipesc biletul pe usa, si plec. Cand sa ma urc pe bicicleta cu toate bagajele mele, vin astia. Le explic, sunt draguti, imi ureaza drum bun si plec. Aveam ghiozdan in spate, geanta de umar in cos si inca ceva pe protbagajul din spate. Abia pedalam.
Ajung pe la vreo 9 jumate in Frue Plads, fix in centrul vechi. Las acolo bicicleta, iau bagajele si ma apuc sa ma uit dupa lume. Dau de Bene, apoi dam si de Natalia, mai socializam si ne hotaram sa ne cautam un loc. Era autocar supraetajat, am stat sus, cu Benedetta. Ca pe ea o cunosteam mai bine. Pe Natalia o stiam din vedere de la cursul de engleza, dar am ajuns in formula asta ptr ca ea si Bene aveau acelasi curs de landascape architecture. In jur de 10 seara am pornit la drum. Eram incojurata de italience. Vorbarete rau. Incepusera sa discute in italiana, cand isi aduceau aminte ca-s si eu pe acolo si-si cereau scuze. Eu le ziceam ca e in regula ca stiu si incerc sa vad cat de mult inteleg. Ele apoi voiau sa le vorbesc. N-am vrut. Le raspundeam in engleza. Nici acum nu pot sa vorbesc in limba nativa a cuiva. Sau in orice limba straina de fata cu un roman. Ma simt complexata rau si ma blochez. S-a rugat Benedetta de mine pana am plecat din Dk si nu am vrut. Acum regret usor.
Cam astea au fost detaliile despre plecarea in excursie.
Excursia a fost si inca este orgnaizata de Scanbalt si deja este traditie printre studentii internationali din tarile scandinave sa participe la croazierele si celalalte excursii organizate de ei. Si pe bune ca merita. In fiecare toamna si primavara organizeaza cate o croaziera pe ruta Stockholm - o capitala a unei tari baltice, unde la dus-intors pe vas iese nebunie cu peste 1000 de studenti straini, beti. A fost supranumita "booze cruise". As face orice sa ma mai duc o data.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu