duminică, 30 mai 2010

A day at the beach

O sa sar peste luna mai (deocamdata). Am uitat de tot de blogul asta. nici n-am avut timp de el, ce-i drept.

Azi, 30 mai. E ziua cand am mers la plaja. Cu rusoaicele. Am facut eveniment pe facebook, am invitat pe toti si am asteptat. nu s=au aratat interesate decat rusoaicele, cele doua natalii. bine, ce=i drept, stateau si pe langa mine, in sud si era mult mai usor pentru ele sa vina cu bicicletele pana unde stabilisem eu sa mergem, la Ishoj beach, la vreo 12 km in sud de Copenhaga. Si-am pornit pe la 10. Destinatia: Arken Museum, muzeul de arta moderna din Copenhaga, apoi plaja!!

Va las cu poze.


 Muzeul a fost dragut,dar nu la fel de tare ca Lousiana, care este in partea de nord a Copenhagei, tot un muzeu de arta moderna de fapt un spatiu expozitional. Despre el cand voi scrie de luna mai. La Arken am vazut impresionisti. Am vazut Monet, Renoir, Sisley si altii, dar am ramas indragostita de Pissaro si peisajele sale. Iar varianta Boulevard Montmartre m-a fascinat. Te uitai la tablourile alea si chiar simteai ca sunt vii in fata ta. Impresionant. Mi-as fi dorit sa fiu singura la muzeul asta si sa stau sa ma pried uitandu0ma la tablouri si la filmele cu artistii ce rulau. Dar fetele erau usor grabite. Si mi-au transmis si mie starea. Poate si de la pedalatul intensiv pentru a ajunge acolo.
Dupa vreo 2 ore de plimbat prin muzeu si admirat tablouri dar si arta moderna cu tabouri uriase facute din muste moarte, am trecut la plaja. Nisip albicios, plaja goala, vant puternic, soare destul de cald, nori putini si albi pufosi, cativa danezi dormind pe nisip, apa rece ca gheata, clara si de-o culoare minunata, liniste. 2 rusoaice si o romanca intinse pe nisipul danez, facand mini stiptease, mancand biscuitit cu ciocolata si bucurandu-se de clipa aceea. Hygge, cum ar zice danezii.
La intoarcere ne-am pierdut putin. Apoi m-am orientat in spatiu si am reusit sa gasim drumul bun spre casa si fara harta. Am ajuns spre 4-5 si m-am apucat de lucru la licenta. O zi de sambata minunata. Urmau ultimele 2 saptamani in wonderful K. si multa munca pentru terminanea lucrarii de licenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu