sâmbătă, 1 mai 2010

1 mai

Vineri, 1 mai

Zi libera in lume - ziua muncii sarbatorita, paradoxal prin zi libera.
Aflasem ca danezii in Cph se strang in Faelledparken. Am zis cu totii ca acolo mergem. Mi s-a zis sa nu ratez. Habar n-aveam ce ma astepta.
Am vorbit cu Dilek sa ne intalnim, apoi nu mai stiu cum ajungem sa o luam si pe Andrea (ea avea ore, desi teoretic era liber), si ne indreptam spre parc. Eu cu Andrea pe biciclete, Dilek cu autobuzul. ERam deja in intarziere - toti erasmusii stabilisera un loc de intalnire si o ora 12.45, parca. Nu avea sa ajung al timp..am sperat ca ii voi mai gasi acolo...nu erau. Cum ajungeam la parc tot mai multa lume. Zi frumoasa si soare. Asa a fost toata luna aprilie. Cred ca a plouat 2 zile luate cumulat luna aia. Chiar am citit apoi ca luna aprilie a fost neobisnuit de senina si fara ploi ptr Danemarca.
In fine, mai bine ptr mine. Revenind, lume peste lume, danezi dezbracati cu beri in maini, multe beri, luate la bax de 20, cutii, pungi de netto dogn si fakta, Dilek pe nicaieri. Traficul era cam blocat din cauza aglomeratiei. Nici bicicletele nu prea aveai pe unde sa le parchezi. /danezi cu steaguri rosii, defiland. Vazusem si pe drum spre facultate, prin Valby si nu intelegeam. Oamenii sunt socialisti, 1 mai e sarbatoare cu defilari la ei, e altceva.
Dilek era pierduta,  ne ducem in parc. Si m-a lovit. Oameni peste oameni, pe iarba, pe paturi, peste tot, cu biciclete, cu beri in mana, nebunie. Distractii, mancare, muzica, steaguri rosii, coada la tufis la pisat, coada la toaletele eco la pisat, colegii mei pe nicaieri - Martinooo, unde esti. Telecomunicatiile cazute. Dau mesaje, nimic.Sun nimic.
Ne asezam undeva incercand sa ii gasim. Bem o bere. Aveam trei la mine - tuborg royal, cam singura apropiata (la nume) de tuborg royal export - my love. nu era la fel de buna. si mai era si la 0,33. apoi ne mai plimbam. jointuri si miros de iarba peste tot. tanarul danez intins pe iarba, cu ditamai jointu in gura langa pustiu de 5 ani si mosu de 80. Culegatorii de beer cans si de sticle - se ia o coroana pe fiecare. curata afacere.
Intre timp si multe telefoane incercate de dat , inclusiv icnercat sa ies din parc, dau de Dilek pana la urma si mergem iar. Dam pana la urma si de Lara, prietena Andreei apoi ne intalnim cu Marina, o colerga de la cursul de Agricultura, si ne aciuam cu ea si prietenii ei. AStia erau morti de beti. Ne-am distrat.
Am mai incercat sa il gasesc pe bogdan, ca l-am prins eventually la telefon dar fara niciun spor. am renuntat la cautari si ma bucuram de soare si de moment. eu cu cativa prieteni si muuuulti danezi beti sub soarele caldut al copenhagei. Spre 5-6 ne-am dus psre casa. Usor dezamagita, in cautare de un aprty. si caut si caut si parea ca nimeni nu organizeaza un aprty pe nicaieri unde sa mearga toti erasmusii. si eram gata sa renunt. la 10 fara 10 primesc mesaj de la Andrea. LAra fusese invitata la un party cu danezi si cica era ok sa vin si eu. trebuia sa fiu la 10.30 la ele - adica drum de 30'. in 15 minute eram gata, frumos aranjata, parfumata, fardata si ieseam in goana pe usa. la 10.35 eram la ele. apoi in cnentru, ne intalnim cu Maria, daneza si mergem undeva departe, in nord la aia.
Acolo, private party cu vreo 8 danezi. stateau in micutul apartament in jurul mesei, ascultau muzica proasta, aqua, si vorbeau despre nu stiu ce. noi, 3 straine. mai timizi cu totii la icneput am inceput sa bem, ba bere, ce aveau ei, ba apoi alcool mai tare ca au mers elvetiencele sa cumpere. rom parca. da=i cu rom cu cola, da=i cu putina bere, incearca un pic de joint later, discuta de pozitia locului unde stai tu in cph, si mi se facu rau. da' rau rau. si asa i-am facut de comanda baia omului. care om incepuse sa se intretina tare bine cu maria, tipa ce ne adusese.
m-am trezit apoi dimineata la ora 8. cu durere de cap, singura intr-o casa straina, cu un danez al carui nume nu il stiam, cu o lumina minunatta ce intra in casa. mi-am adus aminte incet, incet. imi era atat de rau si gasisem camera aia goala si patul. si m-am intins. apoi iar mi s-a facut rau si fugi la baie. cand ma intorc, danezul in pat. ma intind langa el. ma simte, isi pune mana in jurul meu, ma pupa pe cap si imi zici, come over here. sweet. 8 dimineata. ma ridic. ma uit in jur. ma uit la danez. ma duc sa vad ce e in casa. aialati alaturi, gazda si maria, se futusera de auzisera toti vecinii lor. fetele mele, elevetiencele plecasera (de mult probabil). ma duc la baie, ma mai uit in jur - totul era in ordine, ma incalt si ies usurel, pe furis. habar n-aveam unde eram, nu gaseam numele strazii pe harta. merg intr-o directie si deodata vad autobuzul 18 pe o strada paralele. ala ajungea la mine acasa. ma iau dupa el. aflu pe unde eram, foarte departe de casa. si pedalez si pedalez. ajung iar la faelledparken. mizerie. ma opresc frecvent - fac poze, totul e minunat. ajung in locuri cunoscute. imi e foame. undeva aproape de facultatea mea ma intorc sa imi iau ceva de la o patiserie. caut un loc unde sa mananc ce mi-am luat - la soare. stau cu mahmureala si mananc ceva foietaj. ce dimineata frumoasa. ce frumos e orasul dimineata. era gol cand am plecat de la aprtament. acum incepuse sa se anime. era deja 9 jumate aproape. ajung si acasa. e 2 mai, sunt mahmura si rememorez ce s=a intamplat. ce frumos e totul. ma culc iar, cu geamul deschis...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu